Verantwoord energie inkopen

Daar heb je er weer één! Pff, in dat land van al die energie maatschappijen, zelf benoemde energieadviseurs, MKB belangenbehartigers enz. enz. zijn er zoveel bomen, dat het geen bos meer is maar een oerwoud geworden. En allemaal hebben ze beste aanbieding voor de laagste prijs. Maar waar moet je nu dus echt op letten op het moment dat je energie inkoopt? Hoe krijg ik nu de beste aanbieding voor mij als bedrijf? Door een korte inventarisatie te doen aan de hand van de volgende korte stappen kunt ook u een goede inkoopstrategie bepalen.

Allereerst is het van belang om zelf te bepalen welk product voor jouw het meest geschikt is. Daarbij kunt kiezen van volledig afhankelijk van de dagprijs tot een volledig vast prijs. Dit bepaal je vooral aan de hand van hoe flexibel je energiekosten mogen zijn. De dagprijzen schommelen en kunnen er voor zorgen dat de prijzen van energie in februari bijvoorbeeld 40% hoger liggen dan in januari en andersom. Als je graag vooraf wilt weten (afhankelijk van je eigen verbruik natuurlijk) wat de kosten voor de komende periode zijn, kan je het beste gaan voor een vaste prijs voor vaste looptijd.

U kunt dus kiezen uit de volgende prijs strategieën:*

  • Flexibel (geen vaste contractperiode, prijzen half jaarlijks)
  • APX (variabel)
  • Click product (tussentijds prijsperiode vast leggen)
  • Vaste prijs (vaste prijs voor de looptijd van het contract)

Deze varianten kunt u dus kiezen voor de levering*, maar ook de terug levering* van energie.

Voor de selectie van de juiste leverancier kunt op verschillende manieren een keuze maken:

  • Inkopen rechtstreeks via de leverancier
  • Via een onafhankelijke energie consultant

Voordeel van inkoop bij een onafhankelijke consultant is dat u soms kunt vergelijken tussen de verschillende aanbieder. Ondanks een deskundig advies, zal een goede consultant u altijd laten kiezen voor een aanbieding en u nooit vragen om een blanco check te tekenen.

Het onderhoud van het energiecontract, dus het op tijd afsluiten van nieuwe overeenkomsten en het tijdig opzeggen van de oude, alsmede de controle op de gestuurde facturen wordt vaak door de consultant verzorgt. Wanneer u rechtstreeks bij de leverancier inkoopt moet u dit zelf doen.

Op het moment dat de tender in de markt wordt uitgezet zullen wij een duidelijk en overzichtelijke balans maken van de aanbieders. Uiteindelijk maakt u de keuze. ENERGIE COMPLEET opereert hierin zonder enige voorkeur voor leverancier.

 

 

Bezoekadres

De Vest 22
5555 XL Valkenswaard
Privacy statement
Voorwaarden

Contactgegevens

T: 040 368 1007
E: info@energiecompleet.nl

Aanmelden nieuwsbrief

 

Sluiten
Share This