Stijging Netwerkkosten en Energiebelasting

Wij zetten ons al ruim twintig jaar in om uw energie zo scherp mogelijk in te kopen. Uw totale energiekosten bestaan echter ook voor een belangrijk deel uit netwerkkosten en energiebelasting, zaken waar wij helaas geen invloed op hebben. Wel is het goed te weten hoe die kosten zich ontwikkelen in 2024. Daarom hebben we ze voor kleinverbruik voor u in een overzicht gezet. Omdat de prijzen tussen de verschillende netwerken wat variëren laten we een gemiddeld tarief zien. Zo ziet u dat deze voor elektriciteit zo’n 25% en voor gas gemiddeld 7% zijn gestegen per 1 januari.

Grootverbruik tarieven zijn verbruiksafhankelijk en meer maatwerk. Behalve het vastrecht zijn de tarieven voor elektriciteit gemiddeld 42%  en voor gas 4 tot 6% gestegen ten opzichte van 2023.

De energiebelasting op de belangrijkste schijven van elektriciteit is sinds 1 januari zo’n 20% goedkoper en van gas bijna 20% duurder dan in 2023. De schijven voor de grootverbruikers blijven daarentegen gelijk of worden voor gas zelfs fors duurder.

 

 

 

Bezoekadres

De Vest 22
5555 XL Valkenswaard
Privacy statement
Voorwaarden

Contactgegevens

T: 040 368 1007
E: info@energiecompleet.nl

Aanmelden nieuwsbrief

 

Sluiten
Share This