Energie-investeringsaftrek voor zonnepanelen beperkt tot 55 KWp

Met ingang van 1 januari 2024 zijn via de Energie-investeringsaftrek (EIA) de regels voor ondernemers die zonnepanelen willen aanschaffen aangescherpt. Alleen installaties met een opwekvermogen van 15 tot en met 55 kilowattpiek komen in aanmerking. Bovendien is het aftrekpercentage verlaagd van 45,5 naar 40%. Ook moet de installatie zijn aangesloten op een kleinverbruik aansluiting, oftewel maximaal 3*80 ampère.

Deze aanpassing maakt het voor een hele grote groep MKB’ers nog steeds erg interessant om met een zonnepaneleninstallatie hun eigen verbruik op te wekken. Het kabinet heeft voor 2024 een budget beschikbaar gesteld van 259 miljoen euro.

Over de afbouw van de salderingsregeling moet nog altijd een beslissing worden genomen door de 1e Kamer. Ondernemers met een kleinverbruik installatie kunnen daarom tot nader orde hun in de zomer en tijdens bedrijfssluiting te veel opgewekte energie compenseren met hun tekorten in de wintermaanden.

Is uw interesse gewekt? Neem contact met ons op via info@energiecompleet.nl en wij rekenen graag voor wat investeren in zonnepanelen voor u kan betekenen. Wij kunnen dit traject zelfs voor u begeleiden van initiatief tot realisatie.

Bezoekadres

De Vest 22
5555 XL Valkenswaard
Privacy statement
Voorwaarden

Contactgegevens

T: 040 368 1007
E: info@energiecompleet.nl

Aanmelden nieuwsbrief

 

Sluiten
Share This