Zet deze 3 zaken op je priolijst bij het aanschaffen van zonnepanelen

Het is zover: je hebt besloten zonnepanelen aan te schaffen. Uiteraard komt hier een heleboel bij kijken en een belangrijk aandachtspunt is kwaliteit. Een open deur wellicht? Helaas zien wij het nog te vaak gebeuren dat er geen aandacht wordt besteed aan dit topic. En dan hebben we het niet alleen over de kwaliteit van de panelen zelf, ook over de manier waarop het project wordt opgestart en afgerond, hoe de begeleiding is en of je met je panelen zeker 25 jaar vooruit kunt. Kortom: kwaliteit sijpelt in alle aspecten van het aanleggen van zonnepanelen door. In deze blog lichten we 3 belangrijke punten toe waar je op moet letten bij het definiëren van hoe er met kwaliteit wordt omgegaan, hoe goed de kwaliteit van de zonnepanelen zelf is en waar je überhaupt op moet letten… Zodat je precies weet wat je kunt verwachten én je de kwaliteit kunt waarborgen. Mocht je hierbij hulp kunnen gebruiken, dan weet je ons te vinden!

 

Check het kwaliteitsmanagement: een zonnepaneel is als een broodje

“Een zonnepaneel is als een broodje”, wat bedoelen we daar nou mee? Dat is simpel: bij Energie Compleet kijken we naar het grotere geheel bij de aanschaf van zonnepanelen. Net zoals wanneer je een broodje koopt in de supermarkt. Stel je vindt dat broodje niet lekker, dan kan je de smaak niet zomaar veranderen helaas. Dat kan alleen wanneer je de receptuur aanpast en teruggaat naar de bakkerij of de boer. Dat gedeelte nemen wij voor je uit handen. Wij zorgen dat alle ingrediënten van je broodje goed zijn en kloppen. Dat het op de correcte manier gemaakt is, met de beste ingrediënten en dat wanneer ‘je broodje’ op het dak ligt, het precies die sandwich is die wij – jij! – wil(len) hebben.

Hoe doen we dat? We zijn er voor je in de gehele keten: vanaf de aanschaf van je zonnepaneel en nog ver daarvoor (wanneer je slechts een idee hebt) tot aan wanneer je zonnepanelen op het dak liggen en de nazorg die erbij hoort. We hebben zelfs een eigen audit opgezet: via deze standaard controleren we de kwaliteit op minimaal 500 punten!

Zie de aanschaf van zonnepanelen als een integraal, rendabel traject

De aanschaf van zonnepanelen is een financieel traject. Uiteindelijk wil je dat het rendabel is en dat de panelen je iets opleveren. Je denkt al gauw dat het een fikse investering is, maar hoe goed voorbereid je het traject ingaat speelt een belangrijke rol. Wanneer je met een partij als Energie Compleet in zee gaat, weet je dat je altijd rechtstreeks bij de bron inkoopt. Hierdoor kunnen wij tegen een scherpe prijs leveren.

Daarnaast zetten we die spreekwoordelijke – maar lang niet altijd vanzelfsprekende – stap extra. Dat wil zeggen dat wij garanderen dat de door jou aangeschafte zonnepanelen voor een bepaalde tijd meegaan, afhankelijk van welke je kiest uiteraard. Zo leveren we zonnepanelen die een doorlooptijd van 25 jaar hebben!

Zorg dat er geen shortcuts genomen worden en kies de juiste partijen

Een veel gezien feit is dat heel veel mensen denken dat ze verstand hebben van zonnepanelen. Niets is helaas minder waar. Bij Energie Compleet hebben we ervaring in kwaliteitsmanagement, in inspecties, in productie, in alle stappen die er bij het aanleggen van zonnepanelen komen kijken. Wij kijken vanuit een R&D-bril en niet met een productiebril. Dat wil zeggen dat er geen foutjes tussendoor glippen die achteraf pas hersteld worden. Wij zijn deze fouten voor en zorgen ervoor dat er geen shortcuts genomen worden. Zoals we eerder al zeiden voorkomen we dit onder andere door de 500 punten waar we naar kijken. Denk hierbij aan materiaalkeuze, de transportwijze, het kalibreren van de meetapparatuur, het maken van röntgenfoto’s van het controlepaneel, enzovoorts.

Ontzorgen zit ons in het bloed. Altijd met hetzelfde doel: de beste kwaliteit leveren. Want wil je goede output hebben, moet je voor de juiste input zorgen. Zorg er dus voor dat je de juiste partijen om je heen verzamelt die je kunnen helpen bij het aanschafproces van zonnepanelen.

 

Kan je hulp gebruiken bij het waarborgen van de kwaliteit in het gehele proces van je zonnepanelen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! Houd deze pagina tevens in de gaten, want in volgende blog gaan we dieper in op het belang van goed projectmanagement.

Bezoekadres

De Vest 22
5555 XL Valkenswaard
Privacy statement
Voorwaarden

Contactgegevens

T: 040 368 1007
E: info@energiecompleet.nl

Aanmelden nieuwsbrief

 

Sluiten
Share This